άγνωστη πέτρα/pietra sconosciuta/stone unbeknown

 
web 3 "κρούοντας"/ "suonando"/ "on board" (use annotations)
    
         Ένα ταξίδι στη μουσική και στο χορό του Σαλέντο της Κάτω Ιταλίας. Μια περιπλάνηση που ξεκίνησε πριν από δύο χρόνια, όταν συναντήσαμε το μουσικό συγκρότημα encardia (που κατά τα λεγόμενά τους σημαίνει άγνωστη πέτρα), μέσα από το οποίο γνωρίσαμε έναν κόσμο που μας μάγεψε ακαριαία. Ταξιδέψτε μαζί μας, μέσα από την επικείμενη σειρά μίνι επεισοδίων που θα προβάλλονται διαδικτυακά σε αυτή τη σελίδα.
         Un viaggio nella musica e nella danza dell Salento nel sud Italia. Un tour che ha avuto inizio due anni fa, quando abbiamo incontrato il gruppo encardia (hanno detto che il suo nome significa "pietra sconosciuta"). Attraverso tale gruppo siamo entrati in un modo che ci ha affascinato immediatamente. Viaggia con noi attraverso i prossimi episodi mini-serie che saranno illustrati in questa pagina.
         A journey in the music and dance of Salento (S. Italy). A tour that began two years ago, when we first met the music band encardia (meaning unknown stone) through which we have experienced a world that enchanted us on the spot. Experience with us the journey through the upcoming web mini episodes, hosted by this page.
        

19 σχόλια:

scalidi είπε...

Ας ακολουθήσουμε, λοιπόν, την "άγνωστη πέτρα" στο ταξίδι της στην αχαρτογράφητη περιοχή του καθενός μας μέσα του...

χριστίνα βασ. είπε...

Τι να κρύβει άραγε αυτό το ταξίδι και πόσο μακρυά θα μας πάει. Θα περιμένουμε τα δικά σας βήματα με συγκίνηση και θα σας ακολουθούμε πατώντας ανάλαφρα το ευλογημένο χώμα του νότου.

ready2shoot.net είπε...

ευχόμαστε στον καθένα από εσάς να έχει να δώσει κάτι αυτή η διαδρομή....

Hara Nazou είπε...

Καλό ταξίδι να έχουμε!!!! Ανυπομονούμε να μας μαγέψετε με την εικόνα σας και τη μουσική της άγνωστης πέτρας του νότου.

ready2shoot.net είπε...

σας ευχαριστούμε! αναμείνατε τη συνέχεια....

Γιώργος Φρέντζος είπε...

Με μεγάλη χαρά θα περιμένω κι εγώ να ταξιδέψω στις μουσικές του Σαλέντο, περιοχής που πριν πολλά χρόνια ταξίδεψα.
Καλή επιτυχία!
Γιώργος Φρέντζος

Δημήτρης είπε...

Η μουσική παράδοση που θα απασχολήσει την σειρά είναι σίγουρο ότι θα βρει πολλούς θεατές απο την μεριά μας ως Πανελλήνιος Σύλλογος Καθηγητών Ιταλικής Γλώσσας και Φιλολογίας ευχόμαστε καλή επιτυχία στο δύσκολο εγχείρημα σας με χαρά θα φιλοξενήσουμε υλικό που θα θέλατε να μας στείλετε. http://www.inital.gr/Άρθρα/25-Μας-Αφορούν/3070-10-ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ-ΤΟ-ΠΡΩΤΟ-ΕΠΕΙΣΟΔΙΟ-ΤΗΣ-ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΗΣ-ΣΕΙΡΑΣ-ΜΕ-ΤΙΤΛΟ-ΑΓΝΩΣΤΗ-ΠΕΤΡΑ επίσης αρχείο με ενδιαφέροντα άρθρα για την περιοχή που αποκαλούμε Μεγάλη Ελλάδα http://www.inital.gr/Μεγάλη-Ελλάδα

ready2shoot.net είπε...

@Γιώργος Φρέντζος: Γιώργο, σ΄ ευχαριστούμε πολύ για το σχόλιο και τις ευχές! Εύχομαι να απολαύσεις το ταξίδι. Να είσαι καλά!
@Δημήτρης: Ευχαριστούμε πολύ και για τα δικά σας σχόλια και τις ευχές καθώς και για την διαδικτυακή σας φιλοξενία! Η υποστήριξή σας, μας είναι πολύτιμη!

Ανώνυμος είπε...

Εξαιρετικό το πρώτο επεισόδιο- εύχομαι ο δρόμος να 'ναι μακρύς- για να μας ταξιδέψει όλους μαζί στα βάθη της pietra sconosciuta!
Στέλα, Γιάννη συγχαρητήρια

ready2shoot.net είπε...

@ Aνώνυμος: Ευχαριστούμε πάρα πολύ!!

Roadartist είπε...

Πολύ όμορφο, θα ταξιδέψουμε από εδώ μαζί σας, το έχουμε όλοι ανάγκη!!

ready2shoot.net είπε...

@Roadartist: Ευχαριστούμε πολύ!! Να είστε καλά!

Ανώνυμος είπε...

Με "ζέστανε" η αφήγηση και ο τρόπος που η κάμερα "αγκαλιάζει" το συγκρότημα. Η δουλειά σας έχει ψυχή , ζωντάνια και πολύ αγάπη σε αντίθεση με τις περισσότερες δουλειές του είδους οι οποίες φωνάζουν "αγγαρεία" από μακριά. Καταλαβαίνω το άγχος σας για τα όποια μικρά λάθη σας ταλανίζουν αλλά στη συγκεκριμένη περίπτωση το "χρώμα" τις δουλείας σας δεν αφήνουν στον θεατή πολλά περιθώρια αρνητικής κριτικής. Τώρα πώς έβγαλα τόσα συμπεράσματα μόνο από 9 και κάτι λεπτά; Ε! Αυτό είδα, αυτό ένοιωσα! Πάντα τέτοια... Σταύρος Στεργιόπουλος.

ready2shoot.net είπε...

Αγαπητέ μας Σταύρο, σχόλια σαν κι αυτό όπως και κάθε άλλο που εχουμε λάβει μέχρι τώρα, μας ενθαρρύνουν πολύ για τη συνέχεια. Δεν είσαι ανίδεος γι αυτό και καταλαβαίνεις όλα αυτά....βέβαια δεν υπάρχει και "δουλειά" χωρίς λάθη. Τα εισαγωγικά μπαίνουν γιατί το συγκεκριμένο πρότζεκτ για εμάς δεν είναι απλά μία δουλειά, όχι γιατί δεν χρηματοδοτείται από κάπου, αλλά γιατί την κάνουμε επειδή μας αρέσει πολύ, χωρίς να είναι παραγγελία κάποιου, γι αυτό άλλωστε σκεφτήκαμε και την προβολή της στο διαδίκτυο.... γίναμε λίγο φλύαροι....ας μιλήσουν οι εικόνες... Ευχαριστούμε!

ΓΙΩΡΓΟΣ ΑΛΙΣΑΝΟΓΛΟΥ είπε...

Πολύ ωραίο και το δεύτερο μέρος -εν πλω-
να είσαστε καλά παιδιά' περιμένουμε το επόμενο.
μας ταξιδεύετε μουσικά και μαγευτικά...

Ανώνυμος είπε...

πολύ όμορφο!

και τρυφερό !

και έχει πολύ ωραία ροή ...

και ζεστή αφήγηση!!!

και θέλουμε τη συνέχεια!!!!


νικολέττα α

ΓΙΩΡΓΟΣ ΑΛΙΣΑΝΟΓΛΟΥ είπε...

Υπέροχο το τρίτο μέρος παιδιά...μπράβο.
Το ταξίδι συνεχίζεται!

Κατερίνα Δούκα είπε...

Υπέροχο! Σαν να το ζούσα.Είναι τόσο Salento! Mε ζεστασιά, ρυθμό, μουσική που ξεσηκώνει...Ευχαριστώ για το ταξίδι, ειδικά τώρα που μας βαραίνουν τόσα δύσκολα!

Ελένη Αλεξανδρή είπε...

Εξαιρετικό και το τρίτο επεισόδιο.
Υπέροχο ταξίδι!
Ευχαριστούμε.

Σελίδες